SPONDYLOS Blog

SPONDYLOS Blog

Γράφει και σχολιάζει ο Επιστημονικός Διευθυντής του SPONDYLOS,

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δημήτρης Παπαδόπουλος

Αμάν πια… βαρέθηκα!! 


Να ακούω από ασθενείς μας, να μας μεταφέρουν την μήνη και το βόρβορο, τον οχετό των δήθεν συναδέλφων μας, προς το κέντρο μας και προς εμένα προσωπικά.

Ανθρωπάκια που ζουν από επιδοτήσεις ιατρικών εταιρειών και εργαστηρίων και τρέμουν μην χάσουν τον πελάτη.

Που το μόνο όπλο που έχουν για την εκμετάλλευση του απονήρευτου Έλληνα ασθενή, την θέση τους σε ένα κρατικό νοσοκομείο. Την εξουσία του γιατρού-θεού που τα ξέρει όλα και δεν χρειάζεται να αποδεικνύει τα λεγόμενα του…

SPONDYLOS Blog

Η αλήθεια για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τις συμβάσεις του


 

Η Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι η περισσότερο φθηνή χώρα, όσον αφορά το κόστος κατασκευής ενός κηδεμόνα σκολίωσης με προδιαγραφές. Η τιμή που κοστολογείται από ένα πιστοποιημένο εργαστήριο με άδεια Τεχνικού είναι από 1.300 έως 1.600 €.

Σε άλλες χώρες της Ευρώπης κοστολογείται ως εξής:

Ιταλία: από 1.300,00€ ως 1. 980,00€ / Ηνωμένο Βασίλειο: περίπου 2.500,00€ / Γερμανία: από 2.800,00€ ως 3.500,00€ /Γαλλία – Βέλγιο – Ολλανδία: μέχρι 3.500,00€ / Η.Π.Α. – Καναδάς: από 3.500,00$ ως 4.800,00$

Στην Ελλάδα μέχρι το 2010 ο ασθενής αποζημιωνόταν από το ταμείο του με το 75% της αξίας του τιμολογίου που είχε πληρώσει. Δηλαδή εάν ένας κηδεμόνας στοίχιζε 1.600€ τότε έπαιρνε πίσω το 75% = 1.200€. Ένα ποσό αρκετά μεγάλο…

SPONDYLOS Blog

Οι γονείς δεν ξέρουν


 

Κάνοντας μια έρευνα για τους κηδεμόνες σκολίωσης διαπίστωσα το μεγάλο εύρος προσφορών, που παρουσιάζεται στο διαδίκτυο.

Οι σελίδες στο διαδίκτυο συναγωνίζονται η μια την άλλη, όσον αφορά την εμφάνιση αλλά και το περιεχόμενο τους, που όμως σε μια προσεκτική ανάλυση δεν λέει τίποτε. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα της θεραπείας που προσφέρουν. Εκτός ίσως από κάποιες ακτινογραφίες που δεν μπορούν οι γονείς να εκτιμήσουν….

SPONDYLOS Blog

Οι “ειδικοί”


 

Επισκεπτόμενος μια ημέρα κάποια σελίδα “ειδικών” για σκολίωση, συνειδητοποίησα το μέγεθος  της παραπλάνησης των ασθενών με σκολίωση, προσπαθώντας να επηρεάσουν τους γονείς που δεν έχουν γνώση στο αντικείμενο.

Έγραφε ο φίλος συνάδελφος : 

Κάτι που συχνά απασχολεί τα παιδιά και τούς γονείς τους είναι το αν μπορούν να θεραπεύσουν το πρόβλημα με ειδικό ορθοπαιδικό «κηδεμόνα σκολίωσης»….

SPONDYLOS Blog

Με λίγα λόγια


 

Όταν το 2006 δημιουργήσαμε το Spondylos και φέραμε καινοτόμα εργαλεία στην Ελλάδα όπως το Laserscanner για να δημιουργούμε ψηφιακά εκμαγεία και όχι γύψινα και μάλιστα το ανακοινώσαμε σε συνέντευξη τύπου στο Caravel το 2007, αμέσως οι ανταγωνιστές μας αγόρασαν και αυτοί τον εξοπλισμό και προσποιούνταν στους αδαείς ασθενείς ότι κατέχουν την ψηφιακή τεχνολογία.

Το 2007 εφαρμόσαμε την τεχνική CADCAM για την ψηφιακή επεξεργασία των εκμαγείων και την κατασκευή ειδικών κηδεμόνων. Και πάλι οι ανταγωνιστές μας μάς αντέγραψαν…

SPONDYLOS Blog

Πρόλογος


 

Ο χρόνος λες και σταμάτησε πριν 30 χρόνια. Η συντηρητική αντιμετώπιση παθήσεων όπως η σκολίωση και η κύφωση έχει παραμείνει ίδια τις τελευταίες δεκαετίες.

Το χειρουργείο δεν αποτελεί πανάκεια. Δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις, που όμως δεν φέρνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιπλοκές που μειώνονται αλλά δεν εξαφανίζονται.

Οι ορθοπαιδικοί κάθε μέρα σπρώχνονται σε λύσεις, που πολλές φορές δεν είναι οι επιθυμητές. Και περνώντας τα χρόνια ξεχνάμε σιγά – σιγά πως να αντιμετωπίσουμε συντηρητικά τις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης…

SPONDYLOS Blog

Shares
Scroll Up