fbpx

Μαθητικός έλεγχος

Ο μαθητικός έλεγχος για Σκολίωση και Κύφωση (School screening) είναι ένας θεσμός που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 40 χρόνια.

Επρόκειτο για επισκέψεις ιατρών ειδικών στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης στα σχολεία, όπου εκεί εξέταζαν όλα τα παιδιά του σχολείου.

Δυστυχώς στην Ελλάδα εκτός από μερικές αποσπασματικές κινήσεις κάποιων μεγάλων νοσοκομείων, ο θεσμός εγκαταλείφθηκε.

Το βάρος έτσι έπεσε στους γονείς που και τις γνώσεις δεν έχουν, αλλά και την οικονομική δυνατότητα να επισκέπτονται ένα κέντρο παθήσεων σπονδυλικής στήλης.

Ο μαθητικός έλεγχος βοηθάει στην έγκαιρη διάγνωση της Σκολίωσης και της Κύφωσης, παθήσεις που όταν διαγνωστούν έγκαιρα μπορεί να θεραπευτούν.

Ειδικά στα αρχικά στάδια που οι παθολογικές παρεκκλίσεις είναι σχεδόν αόρατες για μη ειδικούς.

Παρότι στην σελίδα μας υπάρχουν τα βασικά τεστ για την διάγνωση από τους γονείς, θέλουμε να προσφέρουμε στους γονείς την σιγουριά ότι γίνονται από εξειδικευμένους σε αυτά.

Μαθητικός έλεγχος

τηλεφωνήστε μας στο 210 7488901 

Μαθητικός έλεγχος

Η εταιρεία ΣΠΟΝΔΥΛΟΣ δηλώνει ότι τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για την διαδικασία επικύρωσης του ραντεβού για τον μαθητικό έλεγχο, που επιθυμείτε να κλείσετε. Τα στοιχεία σας θα διαγραφούν μετά την λήξη της εργασίας που θα χρησιμοποιηθούν. Με την υποβολή τους (ΑΠΟΣΤΟΛΗ) αποδέχεστε τους παραπάνω όρους.

ή επικοινωνήστε με e-mail

  Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος επιλέγοντας Κύπελο.

  Ο μαθητικός έλεγχος γίνεται σε δύο στάδια:

  Στάδιο 1: Παρατήρηση και Τεστ Επίκυψης

   

  α. παρατήρηση από εμπρός και πίσω,


  στην Όρθια στάση πίσω διακρίνουμε τα εξής σημεία:

  1. Εάν οι ώμοι βρίσκονται στην ίδια ευθεία ή ο ένας είναι χαμηλότερα από τον άλλο
  2. Εάν οι ωμοπλάτες είναι στο ίδιο ύψος
  3. Ελέγχουμε την κλίση της λεκάνης με την παρατήρηση των δύο υποθετικών τριγώνων που σχηματίζονται από το σώμα του παιδιού και τα χέρια του.Τα τρίγωνα αυτά πρέπει να είναι ίσια και συμμετρικά. Το αντίθετο σημαίνει κλίση της λεκάνης

  Στην Όρθια στάση εμπρός παρατηρούμε:

  1. Την συμμετρία του στήθους, δηλαδή εάν προβάλει το ένα στήθος περισσότερο
  2. Εάν προβάλλει η μια μεριά των πλευρών περισσότερο
  3. Εάν προβάλλει η λεκάνη περισσότερο από την μια μεριά
  Μαθητικός έλεγχος

  β. Τεστ Επίκυψης (Adams test) & έλεγχος με ηλεκτρονικό σκολιώμετρο


  Στο τεστ το παιδί σκύβει εμπρός με τα γόνατα τεντωμένα, τα χέρια ελεύθερα να κρέμονται μπροστά του και το κεφάλι του ανάμεσα στα χέρια, χωρίς να ανασηκώνει τους ώμους, ώστε να σχηματίζει μια σχεδόν ορθία γωνία.

  Παρατηρούμε το παιδί από εμπρός και από πίσω και προσπαθούμε να διακρίνουμε εάν υπάρχει ασυμμετρία στην πλάτη του, με δημιουργία ύβων ( ύβος = καμπούρα) από την μια ή και τις δύο πλευρές της πλάτης του.

  Περνάμε το ηλεκτρονικό σκολιώμετρο από την πλάτη του παιδιού. Αμέσως φαίνεται η ασυμμετρία του κορμού σε μοίρες, εάν υπάρχει Ανάλογα με τη μέτρηση,εάν είναι πάνω από 5 μοίρες είναι ένδειξη σκολίωσης.

  Μαθητικός έλεγχος
  Μαθητικός έλεγχος

  Στάδιο 2:  Εξέταση Επιφανειακής τοπογραφίας Formetric 4D

  Στο δεύτερο στάδιο (εφόσον το πρώτο απέβη θετικό) ελέγχεται με την εξέταση επιφανειακής τοπογραφίας Formetric 4D, που έχει την ακρίβεια 96%  της ακτινογραφίας, για πιστοποίηση και ταξινόμηση της πάθησης.

  Μέσω της διεργασίας Moire και μετά από επεξεργασία στον υπολογιστή, χωρίς να αγγίζεται ο ασθενής με μόνο την έκθεσή του σε μια ακίνδυνη σάρωση φωτός και Laser, μας προσφέρει την τρισδιάστατη απεικόνιση της Σπονδυλικής στήλης με ακρίβεια ακτινογραφίας.

  Μαθητικός έλεγχος
  Μαθητικός έλεγχος

  Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας

  Μαθητικός έλεγχος
  Μάθετε κάθε μήνα νέα και καινοτομίες στο χώρο της Σκολίωσης, της Κύφωσης και των παθήσεων της Σπονδυλικής στήλης
  Απόψεις και αποτελέσματα στην θεραπεία των παθήσεων.
  Shares
  Scroll Up
  error: Alert: Content is protected !!