Προφίλ

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το Ατομικό Πρότυπο το μοναδικό και επαναστατικό σύστημα φροντίδας της σκολίωσης. Μπορεί να αναρωτιέστε τι διαχωρίζει το σήμα SPONDYLOS™ από άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Πρώτα από όλα, το σήμα SPONDYLOS™ δεν αποτελεί ειδική θεραπεία, αλλά μάλλον μια υπόσχεση ακεραιότητας των υποσχέσεων μας. Όταν μας επιλέγετε, επιλέγετε έναν ειδικό στον τομέα της διάγνωσης, της θεραπείας, της αποκατάστασης και της διαχείρισης της μη χειρουργικής σκολίωσης.

Είμαστε μια εστιασμένη ομάδα ανθρώπων, που έχουμε αφιερώσει τη σταδιοδρομία μας στην εξεύρεση του καλύτερου τρόπου, για την επιτυχή αντιμετώπιση της σκολίωσης.

Όλοι οι πιστοποιημένοι επιστήμονες μας, είναι μέλη της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας για την Συντηρητική αντιμετώπιση της Σκολίωσης SOSORT και έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια μέχρι σήμερα.

Ο επιστημονικός μας Διευθυντής Δημήτριος Παπαδόπουλος, μας έχει συμμετάσχει στην συγγραφή, με άλλους 14 επιστήμονες, στην διεθνώς αναγνωρισμένη εργασία:

2011 SOSORT guidelines: Orthopaedic and Rehabilitation treatment of idiopathic scoliosis during growth,

που έχει δημοσιευτεί και αναπαραχθεί σε εκατοντάδες επιστημονικά περιοδικά και αποτελεί την βίβλο για την αντιμετώπιση της Σκολίωσης διεθνώς.

Οδηγούμε και εφαρμόζουμε ειδικές πρακτικές, που είναι επικεντρωμένες στον ασθενή. Προσφέρουμε μια ποικιλία τεχνικών, διαγνωστικών και θεραπευτικών μέσων, για να εξυπηρετήσετε καλύτερα εσάς ή τις ανάγκες του παιδιού σας.

Επιδιώκουμε να διευκολύνουμε τους ασθενείς να επιτύχουν την αποφυγή χειρουργικών διαδικασιών για την θεραπεία της σκολίωσης,  με την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εξέλιξης και τέλος, την παροχή ενός αποτελεσματικού προγράμματος διατήρησης των αποτελεσμάτων μακροπρόθεσμα.

Εφαρμόζουμε την αρχή:

Η θεραπεία της σκολίωσης να είναι προσαρμοσμένη στο άτομο.

Αυτή η βασική κατανόηση επιτρέπει στην ομάδα μας να παρέχει άριστα αποτελέσματα στη θεραπεία και τη διαχείριση της σκολίωσης.

Προφίλ

Ιατρικό τμήμα

Προφίλ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Επιστημονικός Διευθυντής

Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του 1ου Πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza, από το οποίο αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου άριστα το 1983.

Το 1986 άρχισε την ειδικότητά του στο νοσοκομείο Κ.Α.Τ

Το 1990 ολοκληρώνοντας την ειδικότητά του, εκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή κλινική του Royal National Orthopedic Hospital στο Λονδίνο, σε επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης.

Το 1999 εισήχθη κατόπιν εξετάσεων στην Σχολή Τεχνικών Ορθοπεδικών του 2ου Πανεπιστημίου της Ρώμης Tor Vergata. όπου διδάχθηκε την μηχανική των κατασκευών από καθηγητές του Πολυτεχνείου της Ρώμης καθώς και την κατασκευή και εφαρμογή των ορθοπεδικών βοηθημάτων.

Αποφοίτησε το 2002 με βαθμό πτυχίου άριστα, το οποίο και έχει αναγνωρισθεί στην Ελλάδα από το Ι.Τ.Ε.

Το 1994 ίδρυσε την BIO Orthopaedics, εταιρεία εξειδικευμένων ορθοπαιδικών κατασκευών και κινητικής αποκατάστασης

To 2006 οργάνωσε και ανέπτυξε την SPONDYLOS Laser Spine Lab, με ειδίκευση στον έλεγχο Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης και την κατασκευή κορμικών κηδεμόνων

Είναι Επιστημονικός Διευθυντής και επόπτης του εργαστηρίου της SPONDYLOS Laser Spine Lab

Τμήμα Αποκατάστασης

Προφίλ

ΜΑΝΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Φυσικοθεραπευτής

Schroth – Seas Certified Expert

Το 2001 αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας με βαθμό 8,2/10 και με βραβείο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ι.Κ.Υ.

Το 2012 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Applied Biomechanics του University of Strathclyde Glasgow με Distinction

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής Certified MDT (McKenzieTherapist) από το 2006

Το 2009 έγινε ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που αποφοίτησαν από το πρόγραμμα Three-dimensional Scoliosis Therapy According to Katharina Schroth της Asklepios Katharina-Schroth-Klinik Bad Sobernheim Germany, του μεγαλύτερου κέντρου αντιμετώπισης της ιδιοπαθούς σκολίωσης στο κόσμο, αποκτώντας τον παγκόσμια αναγνωρισμένο τίτλο Certified SchrothTherapist.

Η ενασχόληση του με τη σκολίωση στο SPONDYLOS και οι εκατοντάδες ασθενείς που συνέβαλε στην επιτυχημένη τους θεραπεία τον οδήγησε το 2011 στο Μιλάνο να γίνει ο πρώτος έλληνας φυσικοθεραπευτής που έλαβε την πιστοποίηση του στην μέθοδο Scientific Exercise Approach to Scoliosis (SEAS) από τo Istituto Scientifico Italiano Colonna Vertebrale (ISICO).

Το 2012 ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Orthopaedic Manipulative Therapists’ Scientific Group ως υποψήφιος manual therapist. Η εκπαίδευση του συνεχίζεται σήμερα ως υποψήφιος ΜΤ φυσικοθεραπευτής.

Είναι υπεύθυνος του τμήματος αποκατάστασης του SPONDYLOS Laser Spine Lab

Τεχνικό τμήμα

Προφίλ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΤΙΚΑΚΗΣ

Ορθωτικός Τεχνικός

Προϊστάμενος Τεχνικού τμήματος

Το 1998 άρχισε να εργάζεται σαν βοηθός τεχνικού στην BIO Orthopaedics, εταιρεία εξειδικευμένων ορθοπαιδικών κατασκευών και κινητικής αποκατάστασης.

Από το 2000 έως το 2004 εκπαιδεύτηκε σαν τεχνικός Ορθώσεων και προθέσεωνστην BIO Orthopaedics.

Επίσης την ίδια εποχή παρακολούθησε σεμινάρια των εταιρειών προσθετικής OTTO BOCK, NABCO, ALPS, COLLEGE PARK INDUSTRIES, PROTEOR, OSSUR κά.

Το 2004 εκπαιδεύτηκε στην Ρώμη στο εργαστήριο ITOP από τον καθηγητή προσθετικής Roberto Pelegrini.

Την ίδια χρονιά εκπαιδεύτηκε  στις θήκες Σιλικόνης από τον Franco Ferri στο πανεπιστημιακό εργαστήριο INAIL της Bologna

Επίσης το 2005 εκπαιδεύτηκε στην Γερμανία στο εργαστήριο Strammer στο Echwege από τον προϊστάμενο του εργαστηρίου Michael Sawosch.

Το 2010 εκπαιδεύτηκε στο σύστημα CAD-CAM της RODIN 4D για την κατασκευή ψηφιακών εκμαγείων για παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης.

Είναι Προϊστάμενος του Τεχνικού τμήματος της SPONDYLOS Laser Spine Lab.

Scroll Up
error: Alert: Content is protected !!