Πόνοι Σκολίωσης

Πόνοι Σκολίωσης

Οι πόνοι στη σκολίωση


Οι πόνοι στη μέση είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα που δοκιμάζει ένας ενήλικας με σκολίωση, ειδικά εάν είναι χαμηλή σκολίωση

Προκαλούνται εξαιτίας της καταπόνησης των δίσκων στο κοίλο της καμπύλης και την σφηνοειδή παραμόρφωση αυτών.

Κατά συνεπεία δημιουργείται εκφυλιστική δισκαρθροπάθεια με την δημιουργία οστεοφύτων (άλατα) ενώ επηρεάζονται και οι οπίσθιες σπονδυλικές αρθρώσεις, που σε ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνονται για τον χρόνιο πόνο.

Πόνοι Σκολίωσης

Τι τους προκαλεί;


Το πρόβλημα είναι καθαρά μηχανικό.

Οι δίσκοι, από την πλευρά του κοίλου της καμπύλης, δέχονται μεγαλύτερα φορτία από ότι στο κυρτό, με αποτέλεσμα την πλαστική παραμόρφωσή τους και κατά συνέπεια την αύξηση της σκολιωτικής γωνίας.

Τα σπονδυλικά τρήματα (οι οπές που διέρχονται οι νευρικές ρίζες), από την μεριά του κοίλου στενεύουν με αποτέλεσμα σε να πιέζονται τα συγκεκριμένα νεύρα. Επίσης οι οπίσθιες σπονδυλικές αρθρώσεις, που συνδέουν τους σπονδύλους μεταξύ τους, εκφυλίζονται με αποτέλεσμα την δημιουργία σπονδυλαρθρίτιδας, που δημιουργεί χρόνιο πόνο που επιδεινώνεται με την ορθοστασία, το περπάτημα και τις αλλαγές του καιρού.

Εάν συνεχιστεί πέρα από ένα σημείο εκδηλώνεται και πλαγιολίσθηση συνήθως στον κορυφαίο σπόνδυλο της καμπύλης.

Οι μύες όπως για παράδειγμα ο λαγονοψοϊτης ένας κύριος μυς στην στήριξη της οσφυϊκής μοίρας, από την πλευρά του κοίλου της καμπύλης υπερτροφεί και από την πλευρά του κυρτού ατροφεί.

Θεραπεία


Η θεραπεία συνήθως είναι συμπτωματική στην οξεία φάση με ανάπαυση, ζεστά, παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη. Οι πόνοι σκολίωσης όμως μετά από λίγο θα ξαναγυρίσουν, εφ’ όσον η αιτία παραμένει. Άρα θα πρέπει να γίνεται και αιτιολογική θεραπεία μαζί με την συμπτωματική. Θα πρέπει να απομακρύνουμε τις αιτίες, για παράδειγμα την πίεση νεύρων στα τρήματα, με την αποσυμπίεση των δίσκων και των οπίσθιων σπονδυλικών αρθρώσεων

Πόνοι Σκολίωσης

Η λύση στο πρόβλημα είναι η μείωση της πίεσης στο κοίλο της καμπύλης

Αυτό επιτυγχάνεται με την καθημερινή άσκηση στις ασύμμετρες ασκήσεις του συστήματος Schroth

και στην άμεση εφαρμογή για λίγες ώρες, ενός ειδικά κατασκευασμένου κηδεμόνα, που θα συγκρατεί το αποτέλεσμα των ασκήσεων.

Πόνοι Σκολίωσης
Scroll Up
error: Alert: Content is protected !!