Ασκήσεις για σκολίωση

Ασκήσεις για σκολίωση

” Στο SPONDYLOS έχουμε πιστέψει στην θεραπεία με κηδεμόνες και ασκήσεις για σκολίωση .

Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή των συστημάτων ασύμμετρων ασκήσεων και αυτοδιόρθωσης, ενισχύουν την δράση των κηδεμόνων του SPONDYLOS σε μικρές ηλικίες αλλά και είναι η βάση της θεραπείας στις παθήσεις ενηλίκων.

Πιστεύουμε ότι οι ασθενείς πρέπει να διδάσκονται τα συστήματα Schroth και S.E.A.S. από φυσικοθεραπευτές, που είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι σε αυτά τα συστήματα (και δυστυχώς είναι λίγοι στην Ελλάδα μόνο 8).

Εμείς είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα, που πιστοποιηθήκαμε στα συστήματα αυτά το 2009 και το 2011

Ασκήσεις για σκολίωση
Ασκήσεις για σκολίωση
Ασκήσεις για σκολίωση
Ασκήσεις για σκολίωση

Οι ασκήσεις για τη θεραπεία της σκολίωσης στοχεύουν στην αύξηση της κινητικότητας του σημείου του κυρτώματος, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκαμπτο καθώς και τη δυνατότερη διόρθωση της παραμόρφωσης. Για αυτό το λόγο πέρα από τις ειδικές ασκήσεις, είναι απαραίτητη, η ενδυνάμωση των αδύναμων μυών με στροφικές και συμμετρικές ασκήσεις, για να επιτευχθεί συμμετρία και ισορροπία στα δύο ημιμόρια.

Στις μικρές σκολιώσεις μέχρι 18 μοίρες, η συνήθης θεραπεία είναι οι ασκήσεις στάσης και ασκήσεις αυτοδιόρθωσης, όπως τις ονομάζουμε.
Πολλές φορές συστήνεται η κολύμβηση ως χρήσιμη, όμως τίποτε δεν έχει αποδειχτεί. Παρόλα αυτά είναι βέβαιο ότι δεν κάνει κακό.
Αντιθέτως, προς απάντηση μιας συχνής ερώτησης των γονέων, το μονόζυγο σκληραίνει τους μύες και δεν επιτρέπει τη διόρθωση της σκολίωσης, συνεπώς πρέπει να αποφεύγεται.

Τα συστήματα ασκήσεων χρειάζονται εκπαίδευση και καθοδήγηση από πιστοποιημένο φυσικοθεραπευτή. Πρέπει ο ασθενής να καταννοήσει τις ασκήσεις και να τις εφαρμόζει με άρτιο τρόπο.Για τον λόγο αυτό σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους γίνονται σεμινάρια εκμάθησης της γερμανικής μεθόδου Schroth και της ιταλικής μεθόδου S.E.A.S.

Τα σεμινάρια είναι:

 

 

 

 

 

Στα σεμινάρια αυτά διδάσκονται οι μέθοδοι, χρησιμοποιώντας τους χώρους και τα όργανα που διαθέτει το SPONDYLOS καθημερινά μετά τις 2 μ. μ.  σύμφωνα με το πρόγραμμα του SPONDYLOS.

 

 

Μάνος Καπετανάκης, MSc

Φυσικοθεραπευτής

Certified Schroth and SEAS Therapist

Manual Therapist

Ασκήσεις για σκολίωση
Scroll Up